Moisès
Bertran Ventejo
Currículum
Nascut a la ciutat de Mataró l’any 1967, va iniciar els seus estudis musicals a l'Escola de Música de Mataró - Cercle Catòlic. Allí va iniciar els estudis de piano amb la profesora Teresa Feliu i posteriorment amb el Mestre Josep Canals. Moisès Bertran i Ventejo està en possessió de les titulacions de Professor Superior de Piano, Professor Superior de Solfeig i Teoria de la Música, i Professor de Composició pel Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona. També ha realitzat un Màster en Música i és Doctor en Arts Musicals per 'The Hartt School' (University of Hartford-USA). Els seus principals mestres han estat Salvador Pueyo i James Sellars en composició, i Mª Jesús Crespo i Luiz de Moura Castro en piano.

Diversos són els premis que li han concedit tant a l’Estat Español com a l’estranger. Entre ells es pot destacar: Primer Premi Ma Dolors Calvet i Prats, 3a edició, Vilafranca del Penedès, 2012 per l'obra 'Sis Preludis per a Piano'; Tercer Premi 'Oreste Sindici' Ceccano, Italia 2003; Segon Premi en el 17è National Association of Composers USA- Concurs per a Joves Compositors (Los Ángeles, California USA), 1995; 2on Premi en el Concurs Internacional de Composició Francesc Civil, Ciutat de Girona, 1996; Normand J. Bayles Memorial Award for Composition ('The Hartt School', West Hartford, Connecticut, USA), 1993; IX Premio Constitución (Junta de Extremadura) 1991.

Ha estat mestre de piano, matèries teòriques, harmonia i composició tant a l'Estat Espanyol com als EEUU, treballant en diverses institucions com son 'Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona', 'Conservatori Municipal de Música d’Igualada', 'The Hartt School – University of Hartford' (USA) i a la 'Universidad EAFIT', Medellín-Colombia, on també fou el Director del Departament de Música. De 2008 a 2010 fou el Director del Conservatori de Música de la Universitat Nacional de Colòmbia, sede Bogotà, on és Professor de Composició amb un contracte de dedicació exclusiva.

La seva producció compositiva, que en la actualitat compta amb més d'un centenar de títols, conté obres per a piano sol, música de càmbra, música vocal, el gènere coral i la música simfònica. Moltes de les seves peces s'han interpretat sovint en concert. Entre elles, cal mencionar: Catalanesca (orquestra simfònica); Somnis (orquestra de cambra); String Quartet Hatrford (quartet de corda); Trio per a Piano i Fustes (ob, fg i pn); Tres Cançons Canadenques (soprano i orquestra de corda); Tres Poemes de Suite de Parlavà (soprano i orquestra simfònica); Esguards Silents (guitarra i orquestra de corda); Tres Momentos en Antioquia (orquestra sinfònica); Tema amb variacions nº 2 (vln i pn); 'Sonatine pour Mykeko' (fl i pn); Cinc petites peces per a piano; Trio per a Piano i Cordes (vln, vlc i pn); 'Quartet Ciutat Vella' (fl, vln, vla i vlc); Variacions i Fantasia sobre un tema de Salvador Pueyo: Concert per a Piano i Orquestra…

A l’agost de 2006 va estrenar i dirigir la seva obra 'Homenatges, Suite en 8 moviments i epíleg per a 22 pianos' a la ciutat colombiana de Medellín aconseguint un ampli ressò internacional. També ha realitzat la revisió i finalització del 'Quintet per a piano i cordes op. 49 en sol menor' del compositor català Enric Granados a partir dels manuscrits originals coneguts. En la versió de Moisès Bertran l'obra ha estat editada per l'Editorial Boileau i enregistrada pel segell discogràfic COLUMNA MÚSICA. Amb aquesta mateixa discogràfica ha realitzat el seus dos CDs monogràfics: 'Variacions i Fantasia', enregistrament que conté obres per a piano sol, piano a 4 mans i música de cambra; i 'Suau, la teva veu', amb gairebé tota la seva producció de Lied en les veus de Rosa Mateu, Laura Alonso i Mónica Luezas, acompanyades al piano pel mateix compositor. És el director de la 'Setmana Colombo-Catalana', festival de música contemporània al voltant de les músiques dels segles XX i XXI de Colòmbia i Catalunya, patrocinat principalment per l’Institut Ramon Llull i la Universitat Nacional de Colombia.

Fou escollit membre de la Societat d'Honor Musical Americana 'Pi Kappa Lambda' l'any 1994 i es membre de l'Associació Catalana de Compositors des de l'any 1993.

La seva música está publicada a les editorials Clivis Publicacions, La Mà de Guido, Amalgama-Tritó, Dinsic Publicacions Musicals, y Editorial Boileau.
www.moisesbertran.com
Contacte
Pot posar-se en contacte amb el compositor a través dels mitjans següents :
Correu electrònic : mbertran@hotmail.com
Associació Catalana de Compositors
Pg. Colom 6 · Espai IV
08002 · Barcelona

2009 © Associació Catalana de Compositors.