Òscar
Àlvarez Valero
Òscar, Àlvarez Valero
Currículum
Nascut a Barcelona l’any 1979, inicià els estudis musicals a l’Escola de música 'Joan Valls' de Caldes de Montbui i va continuar al Conservatori de Manresa, on estudià fagot, piano i composició-instrumentació amb els professors Ramon Aragall, Carles Julià i Lluís M. Bosch respectivament. Entre 2002 i 2006, cursà grau superior de música en l’especialitat de fagot al Centre Superior de Música del País Basc 'Musikene' amb el professor David Tomàs i continuà, posteriorment, estudis de perfeccionament amb el professor Gabor Meszaros.
Com a pianista, va destacar en l’obtenció del primer premi del IV Concurs de piano '7 Plomes' de Mollet del Vallès, l’any 1996 i en la participació com a solista a la Jove Orquestra del Vallès Oriental JOCVO, dirigida per Alfons Reverté l’any 2001.
Entre 2006 i 2007, va ser fagot co-principal a l’orquestra Reial Filharmonia de Galícia en la qual segueix posteriorment com a col·laborador. També col·labora amb la Simfònica de Galicia, Simfònica de Navarra 'Pablo Sarasate', Filharmònica de Màlaga, Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Simfònica del Vallès, Grup Barcelona 216, Orquestra de Cambra de Granollers, etc.
Com a compositor, ha estrenat a Barcelona, Donosti, A Coruña, Benicarló, Weimar i Freiburg im Breisgau (Alemanya), comptant amb intèrprets com Anna Alàs, Zoar Ensemble, Sul tasto sextet, David Villa, Alicia G. Permuy, Esteve Casanova, Ricardo Ríos, Solistes de l’O.B.C o Solistes de la Staatskapelle Weimar.
La seva obra 'Bufonesques' ha estat enregistrada i forma part del primer CD del Zoar Ensemble.
Contacte
Pot posar-se en contacte amb el compositor a través dels mitjans següents :
Twitter : https://twitter.com/oalvarezvalero
Associació Catalana de Compositors
Pg. Colom 6 · Espai IV
08002 · Barcelona

2009 © Associació Catalana de Compositors.