Ramon
Andreu
Ramon, Andreu
Currículum
Nascut a Tàrrega, estudia piano amb Jordi Benseny a Lleida i amb Margarida Serrat a Barcelona, i composició i orquestració amb Salvador Pueyo, obtenint els títols de professor superior de piano, de solfeig, teoria de la música, transposició i acompanyament, i d’harmonia, contrapunt, composició i instrumentació. Becat per la Generalitat de Catalunya i l’Institut d’Estudis Ilerdencs, estudia composició a París amb Michel Merlet, i orquestració amb Janos Komives, i direcció d’orquestra amb Janos Komives i Dominique Rouits, així com anàlisi de música antiga i música del segle XX amb Jean-Dominique Pasquet, obtenint els diplomes superiors de composició i d’orquestració a l’Ecole Normale de Musique. Classes magistrals de piano amb Edith Fischer, Monique Deschausées, Josep Colom, Antoni Besses, Frédéric Gevers i András Kemenes.

Com a pianista ha actuat a l’estat, França, Països Baixos i Japó, en sales com l’Auditori Enric Granados de Lleida, Ateneu Barcelonès, Instituto Cervantes de Madrid, Diputació de Cadis, Sala Cortot de París, Tokyo Oji Hall, etc. Ha actuat amb l’Orquestra Enric Granados, Orquestra Eduard Toldrà, Orquestra Terrassa 48, Orquestra de la Noguera, Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida, Jove Orquestra de Ponent, així com en diferents formacions de cambra i com a solista.

Les seves obres han estat estrenades i interpretades a l’estat, França, Alemanya, Holanda i Japó per diferents formacions com el Quartet Prysma, Sul Tasto Sextet, Quartet Teixidor, Quartet Aguinaga, Orquestra de Cambra de la Noguera, Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, així com diferents solistes. D’entre la seva obra destaca la producció de cantates (El flautista d’Hamelin, La nit del set, Llum i Fosca), música de cambra (Quatuor, Sonata per a violoncel i piano, etc.) i obres orquestrals (Diàlegs, Mouvement II, Mouvement III).

Accèssit en el 9è Concurs de Joves Compositors i Primer Premi del XXI Concurs de Composició de Joventuts Musicals de Barcelona. Exdirector del curs d’estiu de Tàrrega i exprofessor de l’Acadèmia Partita de París, actualment és professor d’harmonia, contrapunt, anàlisi i fonaments de composició al Conservatori Professional de Música de Lleida.
Contacte
Pot posar-se en contacte amb el compositor a través dels mitjans següents :
Associació Catalana de Compositors
Pg. Colom 6 · Espai IV
08002 · Barcelona

2009 © Associació Catalana de Compositors.