Frederic
Mompou
Currículum
Frederic Mompou i Dencausse va néixer a Barcelona el 16 d'abril de 1893 i va morir-hi el 30 de juny de 1987.
Va començar els estudis preliminars al Conservatori del Liceu de Barcelona amb Pere Serra. El 1911 es traslladà a París amb la finalitat d'ampliar els estudis sota la direcció dels mestres Isodore Philippe i Ferdinand Motte Lacroix (per als cursos de piano), i amb Marcel Samuel Rousseau per als d'harmonia i composició.
L'any 1921 es va traslladar una altra vegada a París, on el conegut crític musical Emile Vuillermoz, després d'escoltar les seves obres, escrigué un ampli article sobre ell a Le temps, el diari de més gran divulgació de França, i que consagrà internacionalment el seu nom.
Romangué vint anys a París, des del 1921 fins al 1941, durant els quals escrigué obres com Dialogues, Souvenirs de l'Exposition, Charmes, Seis Preludios, 3 variaciones, Canción y Danza números 3 y 4, i les melodies Cangoneta incerta, Quatre Melodies, Trois Comptines i Le nuage. El 1941 tornà a Barcelona i hi fixà definitivament la residència. Continuà aquí la seva obra, traduïda a pàgines pianístiques diverses, vocals i corals.
El 1979 fou nomenat Doctor Honoris Causa per la Universitat de Barcelona, juntament amb el pintor Joan Miró i el professor Pierre Vilar. Entre altres distincions, és acadèmic fundador de la branca de música de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi i acadèmic d'honor de la de San Fernando, a Madrid.
Va ésser nomenat Officier d'Académie pel Govern francès, l'any 1952, i Chevalier des Arts et des Lettres, el 1971. L'any 1980 li van ser atorgades la Medalla d'Or de la Generalitat i, a Madrid, la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts.
Contacte
El compositor no disposa d'informació de contacte adicional.
Associació Catalana de Compositors
Pg. Colom 6 · Espai IV
08002 · Barcelona

2009 © Associació Catalana de Compositors.