Maria Rosa
Ribas Monné
Maria Rosa, Ribas Monné
Currículum
Compositora i pianista nascuda a Barcelona. Realitzà els seus estudis musicals al Conservatori Superior Municipal de Música d’aquesta ciutat, on obtingué els títols de piano, guitarra, solfeig i composició. Fou guardonada amb una Menció d’Honor de fuga i amb els Premis d’Honor de piano, música de cambra, harmonia i composició.

Va ser deixebla dels mestres Sofia Puche, Josep Poch, Xavier Montsalvatge i Antoni Ros Marbà, entre d’altres. De Carles Guinovart rebé coneixements de música contemporània, i amb Paul Schilhawsky treballà específicament l’acompanyament del lied. Ha ampliat la seva formació amb nombrosos cursos i seminaris de prestigiosos músics com ara Rosalyn Tureck, Dimitri Baskiroff, Frederic Gevers, Paul Badura Skoda o Witold Lutoslawsky.

El 1980 fou premiada al concurs de composició 'Francesc Basil' a Figueres per l’obra de piano 'Tema variant' i el 1998, l’Associació Catalana de la Dona li atorgà el 1r Premi de Música 'Caterina Albert i Paradís' pel lied 'El bes'. El 2009 se li concedeix el 1er Premi de Composició 'Ciutat de Sant Cugat' per l'obra '12 haikús japonesos' per a veu i piano amb versió catalana de Jordi Coca. El 2010 enregistrà el disc anomenat 'Les ales del vent' amb textos del poeta lleidatà Màrius Torres musicats per ella.

La seva activitat artística se centra tant en la interpretació com en la composició. Com a pianista forma duo amb la soprano M.Àngels Miró amb la qual ha fet nombrosos concerts, dedicant en els darrers anys especial atenció a la música catalana contemporània. També presenta i interpreta, juntament amb la mencionada soprano, un concert de lieder i de piano dedicat a les dones compositores.

Les seves obres han estat interpretades a diversos països d’Europa, Mèxic, Japó i també als EUA. Del seu extens catàleg es destaca la música pianística i les cançons, molt especialment les musicades amb textos del poeta lleidatà Màrius Torres.

Des de l'any 1977 fins el 2014 ha estat professora de piano del mencionat Conservatori i també l'organitzadora d'un fons de partitures de piano d'autors catalans per a la biblioteca del Centre. Actualment imparteix cursos de 'Iniciació al piano' en els Cursos Oberts per a gent gran del Conservatori.

És la directora artística i coordinadora de la col·lecció de partitures de piano 'Piano Català Contemporani' de l'editorial Dínsic. Publicacions Musicals, S.L.

Des de l’any 1980 és membre de l’Associació Catalana de Compositors.

Contacte
Pot posar-se en contacte amb el compositor a través dels mitjans següents :
telèfon : 93 4517656
Associació Catalana de Compositors
Pg. Colom 6 · Espai IV
08002 · Barcelona

2009 © Associació Catalana de Compositors.