Jordi
Rossinyol
Jordi, Rossinyol
Currículum
Jordi Rossinyol
Deixeble del compositor Gabriel Brncic. Estudià els cursos de tècniques electroacústiques a Phonos (Andrés Lewin-Richter, Lluís Callejo i Gabriel Brncic. Deixeble del guitarrista Miguel Angel Cherubito.
Va assistir a cursos i seminaris amb Luigi Nono, Francisco Kroepfl, Gerardo Gandini, Helmut Lachenmann, Oliver Knussen i Walter Zimmermann, entre altres.
Estudià informàtica musical amb Xavier Serra a la Fundació Miró.
En la seva formació destaca la seva participació en els cursos d'estiu de Darmstadt (1983), on va presentar Splasshhh...! , per a guitarra, assistint a conferències i concerts de Morton Feldman, Kaija Saariaho, Brian Ferneyhought. Va rebre consells d’ Emmanuel Nunes i d'intèrprets com Irvine Arditi o Magnus Anderson.
Han influit en el seu treball els contactes continuats amb Joan Guinjoan, David Padrós i Josep Mª Mestres Quadreny, que han donar peu, a més dels consells rebuts, a diversos projectes conjunts.
Dirigí el grup instrumental Vol ad libitum des de la seva formació, amb el que va realitzar gran nombre d'estrenes i primeres audicions de compositors de tot el món. Amb aquest conjunt ha enregistrat cinc discos de compositors catalans.
Paral·lelament, va ser el guitarrista acompanyant de la mezzo-soprano Anna Ricci, amb la que va actuar per tot l'Estat fins poc abans de la mort de la cantant. Amb ella va enregistrar diversos discos i va col·laborar en nombrosos projectes, entre els que destaca Brossiana, un espectacle musical a partir del qual va tenir l'oportunitat de conèixer i treballar en diverses ocasions amb el poeta Joan Brossa.
Ha rebut el Premio de Música para la Radio (R-2/CDMC), una beca de composició del Conservatorio de Cuenca, i una beca durant dos anys de la Fundació Phonos-Institut Universitari d'Audiovisuals (Universitat Pompeu Fabra).
A través de la seva intervenció en la concepció, composició musical i interpretació de diversos espectacles, treballa amb professionals del teatre i de la dansa.
Amb textos d’Albert Mestres ha escrit dues òperes de cambra i la música de l’obra Dramàtic.
Ha rebut encàrrecs de diverses institucions i de nombrosos intèrprets.
Compagina la composició amb la docència.


https://jordirossinyol.com/

Contacte
Pot posar-se en contacte amb el compositor a través dels mitjans següents :
Associació Catalana de Compositors
Pg. Colom 6 · Espai IV
08002 · Barcelona

2009 © Associació Catalana de Compositors.