Anna
Bofill Levi
Anna, Bofill Levi
Compositora i arquitecta
Compositora i arquitecte, nascuda a Barcelona al 1944, estudià piano i teoría musical amb Jordi Albareda de 1950 a 1959. Al 59 i 60 estudià Composició amb Josep Cercós i Xavier Montsalvatge i del 68 al 72 amb Josep Maria Mestres Quadreny, i alhora estudià Teoria de la Probabilitat amb el matemàtic Eduard Bonet.
Estudià Arquitectura a Barcelona on a l’any 1974 obté el Títol de Doctor amb una tesi sobre Generació geomètrica de formes arquitectòniques i urbanes. Des de aquest any i en diverses ocasions estudià Música electroacústica al laboratori Phonos de Barcelona, participant a cursos de Lluis Callejo i Gabriel Brncic, i d'Informàtica musical amb Xavier Serra i Sergi Jordá. L'any 1982 participà al Congrés de Nova Música a Sitges amb Luigi Nono, Mestres-Quadreny, Joan Guinjoan, Coriún Aharonián i Jesús Villarrojo, i als cursos de Nono a la Fundació Miró. Al 1985 assistí al curs de Iannis Xenakis a Paris, mentre feia práctiques per una beca de la CIRIT al seu Centre d’Etudes de Mathémathique et Automates Musicales (CEMAMU). Del mateix Xenakis tradueix 'Musica / Arquitectura' al catalá.
La seva primera obra 'Esclat' (1971) per conjunt instrumental s'estrenà al XI Festival Internacional de Música de Barcelona i participà al II Festival de Música de Vanguardia de San Sebastiá (1974). El seu Poema per pianoforte (1974) va ser estrenat per Carlos Santos, que des de llavors el va incloure al seu repertori de piano contemporani, igual que el pianista francés Jean Pierre Dupuy, qui l'interpreta al CD monográfic Alea arborea (2007). Ha escrit obres per a instruments solistes, per veu, axí com música de càmbra i electroacústica.
Les seves obras han estat programades a varies ciutats espanyoles i a capitals d'altres paisos com Paris, Berlin, Londres, Roma, New York, Mexico, Santiago de Chile, Buenos Aires, entre altres, a les programacions de festivals i congressos de música contemporanea.
Ha escrit i treballat tant en música com en Arquitectura i Urbanisme, activitat que ha desenvolupat primer al Taller d'Arquitectura - Bofill (1965/82), i posterirment al seu estudi propi. Durant deu anys ha estat membre del jurat del premi de dibuix Joan Miró i membre del jurat del Festival de Teatre de Sitges varies vegades. També ha realitzat escenografies i música per a teatre (1983/84), per a obres muntades per Ricard Salvat com 'Urfaust' de Goethe i 'Fills d'un dèu menor' de Marc Medoff, i altra música incidental. També ha escrit varies peçes i ha coordinat la música per els muntatges de 'Cartografíes del desig', tres cicles de conferències dramatitzades segons una idea de Mª Merçé Marçal, el Pen Club Catalá i Araceli Bruch. Ha col·laborat amb la directora Magda Puyo i l'escenògraf Pepe Durán a la realització del muntatge poétic-musical 'Res no et serà prés', un homenatge a Maria Mercé Marçal.
S'ha especialitzat en el coneixement i la diffusió de les obres de dones compositores, amb articles i conferències. Al 2009 reb la Medalla al Treball President Maciá de la Generalitat de Catalunya.
En el 2023 es académica de número de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.
Edita a Clivis, Dinsic, La má de guido, Musica Studio i Periferia (on-line sheet music).
http://www.rtve.es/mediateca/audios/20100417/monografico-anna-bofill-ars-sonora/747545.shtml
http://etv.xiptv.cat/linia-de-serveis/capitol/4-maig-3a-part-los-sonidos-del-silencio#
3cat/animalsarquitectes/annabofill
Contacte
Pot posar-se en contacte amb el compositor a través dels mitjans següents :
Correu electrónic : bofillanna5@gmail.com
Associació Catalana de Compositors
Pg. Colom 6 · Espai IV
08002 · Barcelona

2009 © Associació Catalana de Compositors.