Próximos Eventos
DITS MÀGICS
L’Associació Catalana de Compositors y DINSIC Publicacions Musicals, S.L. presenten DITS MÀGICS, Peces contemporànies per a piano de grau elemental
Aquest llibre, dedicat als alumnes de grau elemental de piano, consta de petites peces escrites per compositors contemporanis.
Tot i que ja existeix una estimable literatura sobre aquest assumpte, des de l’Associació Catalana de Compositors – ACC, hem volgut aportar la nostra propia perspectiva en forma de breus composicions de molt diferents estils i característiques.
D’aquesta manera, creiem que els alumnes tindran l’oportunitat de conèixer i interpretar un repertori modern provinent de molt diverses fonts i estils.
'Dits Màgics' es pot adquirir a www.dinsic.com
CÉSAR ARÍTIDES MATEOS (violí) i JACOB CORDOVER (guitarra)
PER CAUSES ALIENES A L'ACC I PER DECISIÓ DE LA SALES I ENTITATS COL•LABORADORES I EN ESTRICTE COMPLIMENT DE LA NORMATIVA LEGAL QUE AQUESTS DIES ES REFEREIX A LES ACTUACIONS PÚBLIQUES EN AUDITORIS US COMUNIQUEM QUE EL/S CONCERTS DE VIOLÍ I GUITARRA, PREVISTOS PELS DIES 5 I 6 DE NOVEMBRE, HAN ESTAT ANUL•LATS. SENS DUBTE, ACORDAREM UNA NOVA DATA PER PODEROFERIR-LOS.

ENTRADA LLIURE

Aquest concert també es podrà seguir en directe

emissió en directe: https://www.youtube.com/watch?v=Ru5I0y_MWgs&feature=youtu.be


PROGRAMA


Suite en Sol major per a violí i guitarra - GLÒRIA VILLANUEVA
I
VI

Dos pintors japonesos budistes - DOMÈNEC GONZÁLEZ DE LA RUBIA
I - Tenshō Shūbun (+1463)
II - Sesshū Tōyō (1420 – 1506)

Canción Primera* - DIEGO CORRALIZA

2 Suggestions - SALVADOR BROTONS
I - Balada
II - Toccata

Tres peces Naïf - JORDI CODINA
I - Nina de drap
II - Bressol
III - Vals

Retrats d´un dolç instant - LLUÍS M. BOSCH
I - Primer esbós
II - Perspectiva interessant
III - Nou esbós
IV - Perspectiva final

Dos moments per a violí i guitarra - EDUARDO DIAGO
I - Serena
II - Inquieta


* obra ganadora del I Certamen Internacional de Guitarra de Barcelona Miquel Llobet en Composición

----------------------------------------
CÉSAR ARÍSTIDES MATEOS (violï)

Arístides inicia els seus estudis de la mà del seu pare a l'edat de 5 anys, la seva
formació va adquirint rellevància a l'hora que compagina els estudis amb professors
exigents que van perfilant estil i caràcter d'un músic lliurat a la conquesta de totes les
facetes.

Així doncs, estudia amb, Lev Kaplan, Levon Galstian, Kostadin Bogdanoski i amb rellevància amb Kai Gleusteen, entre altres.

Forma part en diferents formacions, ja sigui en Orquestra o com a Solista, participant asi, com a Concertino de la Orquestra Juvenil de Diaula, de solista amb l'Orquestra del Reial Cercle Artístic de Barcelona, participa en diversos cicles i festivals tant per a joventuts musicals i institucions variades, així com cicles estables en el MEAM, PALACIO MOXO entre altres. Realitza en el 2012 un cicle de concerts al Poble Espanyol de 60 concerts els quals interpreta íntegrament obra espanyola del compositor navarrès Pablo SARASATE, dins del mateix projecte realitza per al Reial Cercle Artístic de Barcelona 5 concerts interactius de caràcter pedagògic, en els quals explica i relaciona, amb l'ajuda de projeccions, vida i obra de Joaquín Sorolla i Pablo Sarasate.

Com a solista a interpretat entre altres ( Concert de Brahms op.77, Rondo caprichoso Camille Saint Saens, Beethoven op.61 ) Avui dia compagina dintre de la seva visió ecleptica, carrera instrumentista amb l'innovació de projectes culturals i programació i viabilitat d’aquests, Creació de l’escola de Música Cronom Blues, Producció i disseny de la programació de l’Orquestra del Reial Cercle Artístic de Barcelona, i la Fundació Europea Socio-Cultura )
Toca amb un Gand Bernardel (1880)


JACOB CORDOVER (guitarra)

Actualment viu a les muntanyes, a sud de Catalunya, i és posseïdor d'una vibrant i variada carrera internacional sent objecte de les millors crítiques per part de la premsa especialitzada: El guitarrista australià Jacob Cordover «ho té tot - tècnica, musicalitat i programació enginyosa »(American Record Guide).
«Un artista consumat» (Adelaide Advertiser, Austràlia).
Ha realitzat concerts a més que 12 països i quatre continents, oferint recitals i concerts de cambra o actuant com a solista al costat de prestigioses orquestres internacionals i ha realitzat, fins ara, cinc treballs discogràfics.

En els seus concerts, interpreta un repertori eclèctic i ampli, abastant tota la història de la guitarra clàssica, però el seu entusiasme per la música contemporània ha desembocat en una fructífera activitat d'encàrrecs i estrenes mundials de música actual. D'altra banda, el seu interès per les obres musicals de segle XIX, l'ha conduït, també, a realitzar nombrosos concerts amb repertori i instruments històrics. Ha rebut molt bones crítiques tant per les seves interpretacions de de J.S. Bach com per la seva implicació i bon fer en la música contemporània.
JEAN BAPTISTE TEXIER (violoncel) i KIEV PORTELLA (piano)
PROGRAMA


Josep Maria PLADEVALL
Sonata per a violoncel i piano nº3*

Josep CERCÓS
Glossa II

Antonio NOGUERA
La Vostra Santa Voluntat. op119

Marian MARQUEZ
Solitud*

Marcel OLM
Elegia*

Edmund ECKART
Für Friedel*

Oliver MESSIAEN
Louange à l’Eternité de Jésus

*estrena
--------------------------------------------------
JEAN BAPTISTE TEXIER (Paris, 1978) empezò el violonchelo al la edad de 8 años en el Conservatorio de Region de Boulogne-Billancourt. Posteriormente, obtiene el Primer Premio de violonchelo en el Conservatorio de Ginebra (Suiza), y un diploma, en la Hochschule für Musik de Detmold (Alemania).

En 1998, formó parte del Trio con piano 'Eusebius', con el cual tocó en Francia (Paris, Dijon, Toulon) y Alemania (Dortmund, Colonia). Al mismo tiempo realiza musica de cámara, formacion de sonata, en los principales festivales de Francia: Festival Couperin, Champs-sur-Marne, Flaine Musique...etc. Más adelante, es llamado para formar parte de la Orquesta Mundial des Jeunesses Musicales, donde toca bajo la direccion de Kurt Masur, con artistas invitadas como Anne-Sophie Mutter (conciertos en Montreal, Nueva York, Boston, Berlin, Colonia Varsovia...)

En los años comprendidos entre el 2000 y el 2004 forma parte de la
Orquestra Joven Mahler, siendo dirigido por grandes directores como Claudio Abbado, Pierre Boulez, Seiji Ozawa, Mariss Jansons...etc y acompañando solistas de la talla de Martha Argerich, Anne-Sophie Mutter, Anne-Sophie Von Otter, Radu Lupu... etc; acudirá con dicha orquesta a la Filarmónica de Berlin, al Musikverein de Viena, al Festival de Lucerna e incluso a Tokyo (Japón), interpretando 'Messagesquisses', obra para 6 violonchelos de Pierre Boulez, bajo la direccion de éste mismo. Es invitado de nuevo al país Nipón, con el Pacific Music Festival, donde realizará diversos conciertos a lo largo de toda la geografía japonesa: Tokyo, Kyoto, Osaka, Sapporo... siendo dirigido por Bernard Haitink y Edo de Waart, entre otros.

De vuelta a Europa, durante una temporada (2003) formará parte de la Filarmónica de Liège ( Belgica), tras la cual, se establecerá en Suiza siendo integrante de la famosa Orquesta de la Suisse Romande. Con dicha orquesta, interpretará acompañando a grandes y diversos artistas como Hélène Grimaud i Fabio Luisi. En el año 2005 entrará a formar parte de la Orquesta Simfonica de Barcelona I Nacional de Catalunya. Simultaneamente desarrollará su carrera camerística, con el ensemble 'Diapason', realizando grandes giras por España, Seul (Korea) o Buenos Aires (Argentina). Además ampliará su repertorio musical, acompañando a cantantes de la altura de David Rendall o Diana Montaigue (Conciertos en Reino Unido).


KIEV PORTELLA Maó (1974), porta una sòlida trajectòria concertística per Espanya, Itàlia, Alemanya i Anglaterra.

Amb 18 anys, es presenta com a solista amb l'Orquestra Simfònica de Balears a l'Auditòrium de Palma de Mallorca actuant davant de més de 1700 persones i des de llavors, ha actuat amb aquesta i d’altres com la de Cambra «Gonçal Comelles», la Banda Municipal de Barcelona, els «Solistes de Mallorca» , la de la Universitat Rovira i Virgili URV, l'Orquestra Camera Musicae, l'Orquestra Cum Iubilo del Camp de Tarragona, ...

Als 26 anys, enregistra a Suïssa el CD Llevant on reflecteix una gran maduresa musical.

Escenaris com el Palau de la Música de Barcelona, l'Auditori de Barcelona, Festival Chopin de Valldemosa, Williamson Art Gallery de Liverpool, Auditori de la Chettam's School of Music de Manchester, Teatre Principal de Palma de Mallorca, SGAE de Barcelona, Fundació Juan March de Madrid, Bluecoat de Liverpool, Teatre Principal de Valls, ... han escoltat ja l'art d'aquest pianista.

En música de cambra ha tocat amb diferents formacions com el Liverpool String Quartet, Quintet Gradiva,, trio REC4 actuant dins el cicle de cambra de l'OBC a Barcelona en diverses ocasions.

BARTOLOMÉ GARCÍA PLATA - clarinet + electrònica
PROGRAMA


'De Feres Bèsties Goloses'* JORDI ROSSINYOL

'Clouds'* ANDRÉS LEWIN-RICHTER

'Lied per Clarinetto Solo' LUCIANO BERIO

'La Bolsa o La Vida' ANNA BOFILL

'Chinese Whispers' VÍCTOR OLLER

'Aharry'* – Homenaje a Harry Spaarnay CRUZ LÓPEZ de REGO

*estrena


BARTOLOMÉ GARCÍA PLATA - clarinet

Estudia en el CSM del Liceu y en el CMMB. Recibe clases de J.Devesa, L. Passin, J. Fuster. En 2006 gana el premio Pódiums. Ha tocado en diversas formaciones como la Orquestra Simfònica de Sant Cugat, Orquestra de Cambra del Teatre del Liceu, Orquestra de Cambra Catalana, Ensemble Obert,... Ha formado parte del grupo humorístico-musical La Trova. Forma parte del Ensemble de l’Associació Catalana de Compositors (ACC). Ha grabado diferentes cd's como solista. Clarinetista de Obdara Trio, grupo de música tradicional cubana, con el que participa en festivales de música de cámara en Colombia, Francia, España, Italia...también ha participado en festivales de música en Buenos Aires, Rosario, Seúl, Bratislava con el Ensemble de cámara Diapasón. Forma parte del Tribunal de Músics del Carrer y del Metro de Barcelona desde 2007. Miembro fundador y director musical de la Raval’s Band. Todo esto lo combina con la docencia en l’Escola de Músics i JPC de Barcelona
HOQUETUS TRIO (oboè, clarinet i fagot)
PROGRAMA

Converses* RAMON ANDREU
Anagramas* SERGIO FIDEMRAIZER
Fauna ENRIC FUSTÉ
Trio No1* MIQUEL PARDO
Three miniatures* ALLA PENKINA
Bestioles XAVIER BOLIART

*estrenaQUARTET ATTENYA (quartet de cordes)
PROGRAMA

- Lo somni - Robert de ROECK
- Unstern!* - Víctor ESTAPÉ
- Les Mènades* - M. BURGOS de la ROSA
- Sense Primavera* - Jordi PARRAMÓN
- 1r mov. Quartet op.18 n.4 en do m, L. Van BEETHOVEN

El Quartet Attenya sorgeix en el Conservatori Superior de Música de Liceu de Barcelona l'any 2014, on s'uneixen quatre joves músics procedents de diverses ciutats de país. Han treballat en diverses agrupacions musicals com duos, trios, quartets i altres formats de cambra, en orquestres simfòniques i també en agrupacions reduïdes com bandes i combos moderns.

Entre les seves actuacions podem trobar concerts clàssics i de música contemporània i concerts pedagògics en escoles de música. També realitzen col·laboracions i gravacions de música moderna i jazz, música de videojocs, i enregistraments de bandes sonores originals i adaptacions per a curtmetratges.
Fusionen els seus coneixements per donar lloc a una agrupació dinàmica, actual i sobretot versàtil, ja que la seva àmplia experiència i programació convida a viatjar per tots els estils musicals i a fer arribar la música a tot tipus de públic.

TEMPORADA DE CONCERTS 'MÚSICA d’ARA' 2020
TEMPORADA DE CONCERTS 'MÚSICA d’ARA' 2020
ASSOCIACIÓ CATALANA DE COMPOSITORS
Des de 1974 difonent la creació musical contemporània a Catalunya

PER CAUSES ALIENES A L'ACC I PER DECISIÓ DE LA SALES I ENTITATS COL•LABORADORES I EN ESTRICTE COMPLIMENT DE LA NORMATIVA LEGAL QUE AQUESTS DIES ES REFEREIX A LES ACTUACIONS PÚBLIQUES EN AUDITORIS US COMUNIQUEM QUE ELS CONCERTS PREVISTOS PELS DIES 5 I 6 DE NOVEMBRE I 4 DE DESEMBRE (VIOLÍ I GUITARRA), 12 DE NOVEMBRE (QUARTET DE CORDA) I 19 DE NOVEMBRE (CLARINET + ELECTRÒNICA I CONCERT FAIC ORQUESTRA DE CORDES) HAN ESTAT ANUL•LATS. SENS DUBTE, ACORDAREM UNA NOVA DATA PER PODER OFERIR-LOS

30 gen---------QUARTET DE CORDA - (quartet ATTENYA)*
20 feb----------ORQUESTRA DE CORDA - (orquestra STYRIA)**
29 oct----------PIANO – (Ruben Russo)*
5 nov----------VIOLÍ I GUITARRA – (César Aristides Mateos i Jacob Cordover)**
6 nov----------VIOLÍ I GUITARRA – (César Aristides Mateos i Jacob Cordover)***
12 nov---------QUARTET DE CORDA – (quartet ATTENYA)*
19 nov---------ORQUESTRA DE CORDES - CONCERT FAIC/ACC Orquestra Styria **
30 nov---------VIOLONCEL I PIANO – (Jean Baptiste Texier i Kiev Portella)*
2 des---------CLARINET I ELECTRÒNICA – (Bartolomé García Plata)*
3 des----------TRIO DE VENT – (Ivan Alcazo, oboè - B. García Plata, clarinet – Laura Guasteví, fagot)*
4 des----------VIOLÍ I GUITARRA – (César Aristides Mateos i Jacob Cordover)****
17 des----------QUARTET DE CORDES (quartet ATTENYA)*

*auditori Mompou (SGAE) - 19,30h
**auditori Toldrà (CMMB) - 20h
*** conservatori Sta Coloma de Gramenet - 19h
**** espai L’Amistat (Premià de Mar) - 20h.

Concierto ACC/FAIC - Orquesta de cuerdas STYRIA
PROGRAMA

-PINTANDO NUBES - José RAMOS VALIÑO
- CLAMOR DE UN DESVELO - Mari Luz ORTIZ
- IMATGES-RECORDES - Llorenç BALSACH
- I JUST NEED A CARESS.BUT YOU ARE MADE OF PLASTIC - Pilar MIRALLES
- SHOSTAKOVICH IN MEMORIAM - Roberto PINEDA
- TUMULTO de LEANDRO - José RAMOS
- LA QUINTA ESTACIÓN - Moisés BERTRÁN (solista Albert Torrebella)
-------------------------------------------------------------------

ORQUESTRA STYRIA

violins primers
Albert Torrebella, Jardiel Oriol Rodellas, Eduard Estol,
Oriol de Antonio
violins segons
Marina Ferriz, Laia Ferrer, Aleidis Gili
violes
Ferran Saló, Jorge Retuerta
violoncels
Marc Renau, Feliu Llobet
contrabaix
Sergi Gubert

director: Domènec GONZÁLEZ de la RUBIA
Agosto 2021
L
M
Mi
J
V
S
D
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Fecha con evento de la ACC.
Fecha con evento de Socio
Pulse en las fechas para ver el contenido
Associació Catalana de Compositors
Pg. Colom 6 · Espai IV
08002 · Barcelona

2009 © Associació Catalana de Compositors.