Joan
Bagés I Rubí
Joan, Bagés I Rubí
Joan Bagés i Rubi
Joan Bagés i Rubi. Artista sonor de Flix nascut a Lleida el 1977.

El meu treball sonor contempla la música instrumental, como la música electroacústica, la música acusmàtica i les instal·lacions sonores.

Després d'obtindre el Títol de Professor de Piano pel Conservatori de Musica el Liceu de Barcelona el 2002 vaig realitzar el Màster d'Arts Digitals – Música a la U.P.F. de Barcelona. Vaig estudiar composició musical, composició electroacústica i sistemes musicals interactius amb Eduard Resina, Gabriel Brncic, Sergi Jordà, José Manuel Berenguer i José Lozano (2002/2003).

Posteriorment em vaig traslladar a Paris per a realitzar el DEA de 'Esthetiques, Sciences et Technologies des Arts – Specialité Musique' a la Universitat de Paris 8 (2004/2005) sota la tutela d'Horacio Vaggione. Això em va permetre estudiar composició musical amb José Manuel López López i sistemes musicals interactius amb Anne Sedes.

Vaig obtenir el DEM de Composició Electroacústica al Conservatori de Pantin (França) amb Christine Groult (2006/2007) i el DEM de Composició Musical al Conservatori 'd'Aulnay-sous-Bois' (França) amb José Luís Campana y Mario Mary (2006/2008). Posteriorment vaig obtenir el Cicle de Perfeccionament amb Composició Musical al CRR de Reims (França) amb Daniel d'Adamo i Tom Mays (2009/2011).

De forma paral·lela he estudiat i rebut el consell d'altres compositors com Gilles Racot (2007/2008), Philippe Leroux (2007/2009), Denis Dufour al CRR de Paris (2007/2010), François Bayle a Paris (Novembre del 2010), Rebecca Saunders a Berlin (2010/2011).

Ara finalitzo el Doctorat en 'Esthétiques, Sciences et Technologies des Arts – Spécialité Musique' amb Anne Sedes a la mateixa Universitat de Paris 8.

He rebut beques de formació i creació de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Phonos, la Fundació Duran Martí i Denistés93. Les meves obres s'han interpretat a diversos països i han estat recompensades a diversos concursos internacionals (Espanya, Andorra, França, Bèlgica, Argentina).

He participat de forma activa en projectes col·lectius como la Revista Sonograma de Barcelona, l'Ensemble BPM75 de Paris i el col·lectiu d'artistes Traffic de Paris. Actualment formo part del Ensamble de compositors Música Clandestina de Paris, del Col.lectiu Mixtur de Barcelona, de l'Associació de Música Electroacústica de Espanya i de l'Associació Catalana de Compositors. He sigut membre del comitè de selecció de la convocatòria d'obres de la ICMC 2012. www.joanbages.com
Contacte
El compositor no disposa d'informació de contacte adicional.
Associació Catalana de Compositors
Pg. Colom 6 · Espai IV
08002 · Barcelona

2009 © Associació Catalana de Compositors.