Oriol
Graus Ribas
Oriol, Graus Ribas
Currículum
Neix a Barcelona el 1957. Va estudiar composició amb Gabriel Brncic, informàtica musical amb Lluís Callejo. Ha assistit a cursos impartits per Luigi Nono, Dieter Schneabel i Josep Mª Mestres-Quadreny. Membre fundador de L'AMEE (Asociación de Música Electroacústica de España) i entre 1997-2000 fou vicepresident de l'Associació Catalana de Compositors.
Premis:
'I Concurs Musicians 'Accord'.
'VI Tribuna de Jovenes Compositores',
'INFART 90',
'IX Premi de Composició Ciutat d'Alcoi per a Música de Cambra'.
'V Premio de Composición Andrés Gaos'
'IV Concurso Internacional de Música Electroacústica'. SGAE
Formà part del grup de música tradicional 'Lahiez' .
Entre 1985 i 1989 va realitzar una sèrie de concerts multimèdia amb imatges i raigs làser. Interessat a aplicar a la música instrumental certes tècniques compositives pròpies de la música electrònica, ha estrenat: 1999 'Lux Nova', 'Orquesta de la Radiotelevision Española', dirigida per Enrique García Asensio i en l'any 2003 'Deseo i Esperanza', obra guanyadora del 'V Premio de Composición Andrés Gaos', estrenada per la ''Orquesta Sinfónica de Galícia' dirigida per Muhai Tang.
El 1992 va rebre un encàrrec del CDMC i una beca de la Fundació Phonos per a la creació d'obres amb instruments acústics i tractament electrònic del so. L'any 2003 va rebre un encàrrec del CDMC i de RNE per a la composició d'una obra radiofònica que va ser estrenada al Festival d'Alacant i dins el programa radiofònic 'Ars Sonora'. En 2007 va treballar amb l'arquitecte Sergi López-Grado en una sèrie de projectes musicals enfocats a la creació de paisatges sonors urbans, entre ells 'Camins d'aigua'.
Últimament el seu treball se centra principalment en la música electroacústica i en la creació, conjuntament amb artistes d'altres disciplines, de projectes interdisciplinaris i multimèdia.
Puntualment ha creat la música per a curtmetratges i vídeos
Contacte
Pot posar-se en contacte amb el compositor a través dels mitjans següents :
Associació Catalana de Compositors
Pg. Colom 6 · Espai IV
08002 · Barcelona

2009 © Associació Catalana de Compositors.